Leirsted

Ryvarden krets sitt leirsted heter Lier og ligger noen kilometer sør for Førde i Sveio kommune. Stedet består av trelavvoer til overnatting, bålplass og et servicebygg med toalett, kjøkken og peisestue. Utenom kretsens egne arrangement er leirstedet åpent for utleie til både speidergrupper, lag/organisasjoner, bedrifter og privatpersoner.


Om Lier

Innendørs er det fullt utstyrt kjøkken med bl.a. komfyr og oppvaskemaskin.

Leirstedet ligger i utkanten av et gårdsbruk og er derfor omgitt av et lett tilgjengelig kulturlandskap med både veier og turstier. Topptur til for eksempel Lierfjell eller Børshovda passer for både store og små, og gir flott utsikt over landskapet. Liervatnet ligger like nedenfor leirstedet og er lett tilgjengelig for vannaktiviteter som bading og kano.

Leirområdet har 3 trelavvoer for overnatting med plass til 5-6 voksne eller 7-8 barn i hver. Det er også plass til noen få telt. Servicebygget/hytta ble bygget i 2005 og inneholder toaletter (med vann), peisestue og kjøkken med oppvaskmaskin. Mellom hytta og trelavvoene finner du en flott bålplass med benker rundt, hvor bålkosen lett varer til langt på natt. I tillegg har leirområdet en romslig parkeringsplass og et uthus.

På Lier kan du brenne bål året rundt, også på sommerstid.

Hver av de tre trelavvoene har plass til 5-6 voksne eller 7-8 barn.


Veibeskrivelse

lier_kartFra E39 i Førde tar du av mot Erve. Etter omtrent en km. tar du til høyre mot Lier. Leirstedet ligger på venstre side etter 1,5 km.

Gateadressen er Liervegen 145, Sveio kommune.

Haugesund: 0,5 time
Stavanger: 2 timer
Bergen: 2,5 timer


Kontaktinformasjon

For spørsmål om bruk av leirstedet, ta kontakt med

Espen Fosse
917 59 332
espen@ryvardenkrets.no